100 Harris Street

In August 2015, this historical wool mill from the early twentieth century was transformed into a funky warehouse themed office building. Peloton Constructions were given the mammoth task of rejuvenating the building’s overall aesthetic appeal, bringing the iconic building up to present day standards. 

The full rectification of the existing timber structure including the installation of steel bracing, treating the existing bearers, and the replacement of columns. This was no small feat; almost 6,000m of timer bearers alone were used.

The construction of the atrium; the purpose of which to ensure that natural light could penetrate the building on all levels, involved the removal of the existing floorboards, Oregon joints and hardwood bearers. The 12m deep atrium was then lined with glazed walls to give the tenants a panoramic view stretching from level 1 to level 5. 

Peloton also installed three 18m high fire stairs which pierced the building from bottom to top, as well as over forty tonne of steel platform required at the roof level to support the array of mechanical and hydraulic plant units needed to power the building.