The Boathouse

The vision was to deliver a café and kiosk with the popular Boathouse feel to the location, while also adding a more formal restaurant and a private function room. 

This complex project involved the large-scale demolition and restoration of a council-owned heritage building situated on a busy beach in a nature reserve. The existing heritage restaurant was completely refurbished including a new structure and foundations to provide an open plan ground-floor area. A new amenity building was added by excavating into the hillside at the rear, and the existing 2-storey section was extended at the front and rear and given a new roof. Large-scale hard and soft-landscaping were added to transform the existing stormwater culvert into a tropical garden setting for external dining. 

The site had additional unusual constraints - such as endangered fauna, bush fire risk and challenging topography all of which called for careful management and dialogue with a wide variety of stakeholders. Peloton delivered this project on a D&C basis, from design development and DA approval right up to opening.