Top Ryde Shopping Centre

Peloton’s involvement at Top Ryde City started within a year of opening in late 2010, and has continued to today. During this time, the company has undertaken numerous access improvement, reconfiguration and category 1 works packages. 

Works at Top Ryde included:

  • Landlord Contributions and Category 1 works to Major tenancies including Fitness First, The Reject Shop, Strike Bowling, Early Child Mining Centre and others
  • Access Improvements involving installation of suspended stair connecting GF to Lev 1 and installation of twin escalators to the Atrium void from GF to Lev 1
  • Internal and external ambience refurbishment works to the centre
  • Reconfiguration of tenancy spaces to accommodate new restaurants involving the construction of adjoining balconies and upgrades to the cinema foyer

    With a long history of completed projects at Top Ryde City, Peloton is proud of delivering such a variety of complex works packages, without major incident or dispute. All works have been completed on time and budget without any major defects and with minimal disruption to the operations of Top Ryde City.

     

    Peloton was engaged by Bevillesta Pty Ltd in 2016 to complete the combined base build and fit out for the new 5000m2 Kmart store at Top Ryde City Shopping Centre. The works involved the reconfiguration of existing mall space, carpark space and small tenancies to create one large tenancy across two levels. Significant structural alteration works were required with the demolition of a concrete sheer wall in the middle of the tenancy, truncation of PT strands for the creation of a new lift shaft and two new infill slabs around operating escalators. Peloton were also required to re-design and modify the smoke exhaust system which ran through the tenancy below the strict height requirements nominated in the Kmart design brief.

    Peloton overcame challenges surrounding existing structural conditions, difficult access and stringent noise restrictions to deliver the project on time.

    Peloton was engaged to deliver the design and construction of two sets of escalators to the main atrium void of the centre connecting ground floor to level one. The works involved the installation of 1 metre deep fabricated structural cantilever beams thirteen metres in length to support the escalators.

    A highly complex materials handling and rigging task was undertaken, completed within the constraints of a trading shopping centre. Additional work included the creation of a void between levels for the installation of an architecturally finished structural steel access stair.

    This involved the demolition of an existing stressed slab via a temporary work protection platform installed above existing escalators. The new stair, supported by tensioned rods, was installed over a five level void below open to public access with minimal disruption to the operation of the shopping centre. The works were delivered on program in 12 weeks.